torstai 25. helmikuuta 2010

25.2. Torstai

Hyrrän vointi on mainio ja siitä ei uskoisi , että sille on koskaan mitään tapahtunutkaan, tikkirivi vatsassa on ainoa, mikä asiasta muistuttaa.
Eilen kuitenkin päätimme varoiksi jatkaa tuota vahvempaa antibiottia tulehduksen valttämiseksi vielä perjantaille, koska imetystauot pistosten jälkeen sujuvat nyt suht kivutta.
Pennut nukkuvat helposti sen 2-3 tuntia ja Hyrris nautiskelee väliajan ulkoillessa, syödessä ja kainaoisena :)

Pennut kasvaa silmissä, eilen (5 vrk) punnittiin niitä ja painot tytöillä oli 700 g tietämillä ja pojilla vaihteli pikkupoika painoi 760 g ja se suurin, mursua muistuttava peto 880g!

Olin niin tälläkertaa vakuuttunut, ettei näistä tulisi yhtä paksuja pöitköitä kun Hyrrän 6 edellistä, silloin pelkäsin, ettei ne lähde liikkellekkään kun olivat niiin paksuja, mutta tilanne näyttää toistuvan, pakollisista imetystauoista ja pentujen lukumäärästä huolimatta... ;)
Toki Hyrrä sitten syökin sen edestä...
Vuorokaudessa uppoaa viitisenlitraa yrjöläpuuroa ja nappuloita sillä on sitten vapaasti saatavilla, jos nälkä yllättää - ja yllättäähän se :)

Pennuista muutama kuva picasassa.

4 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Jäin miettiin, että miksi Hyrrän kohtua ei poistettu silloin sectiossa, oliko sen vointi niin huono?
Kiva, että menee jo hyvin :)

T: Maarit T.

Kirsi kirjoitti...

Kohdun poistoa ei yleensäkkän tähdä sektion aikana, koska se on raskas leikkus ja aiheuttaa aina verenvuotoriskin, suurien suonien vuoksi.
Nyt sitten kun Hyrrä oli jo muutenkin menettänyt verta, se olisi ollut se viimeinen vaihtoehto.

Mahdollista on myös, että vaikuttaa hormoonitoimintaan - maidontuotanto.

Koira jolla on hormoonioni toiminta käynnissä esim. juoksu ei leikata rutiinisti, vaan se muutama kuukausi juoksun jälkeen kun on hiljaisimmillaan.

Lisäksi en halua valuvaa koiraa ;)

PS. näistä vaihtoehdoista kyllä jo silloin perjantaina siellä puhuttiin, mutta taisi olla muut kiireet :D

Maarit kirjoitti...

Me tehdään paljon kohdunpoistoja sektion yhteydessä jos on muuten mennyt leikkaus hyvin.. Helppoa, samalla kaksi vaivaa pois ;)

Kirsi kirjoitti...

Riippu tosiaan lääkäristä, toiset ei ehdottomasti tee.
Tassä tapauksessa myös muusta valmiudesta, jos avustajana on uinninvalvoja ja sen kaveri, ei ehkä tehä sitäkään vähää...

Lisäksi Hyrrä oli tosiaan menettänyt niiiin paljon verta, että se olisi ollut viimeinen vaihtoehto.

Toisekseen vaikka huhut kertookin, että pissankarkailulääkityksllä saisi tulevaisuudessa kisata, niin mä en usko ennenkun nään, toiseksi tiedän koiria, joille sekään ei valitettavasti tepsi :(