keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

2.2. Keskiviikko

Perjantaina olikin sellainen päivä, että huhhuh!
Lähdimme Hennan kanssa matkaan kotipihalta 7.20.
Kyydissä mukana oli Viola, 2 pohjan-pentua ja 1 sade-pentu.
Ensimmäinen etappi oli Mäntsälän eläinlääkäri asema, prokut Violasta ja sitten jatkettiin pienillä.

Pikkuinen pentu vaikutti Eläinlääkärin mukaan ihan ok:lta, sillä ei ole tyypillisiä oireita vesipäästä, ne kuulemä näyttää erilaisilta, vähän tyhmiltä, ovat väsyneitä, syrjäänvetäytyviä ja syrjittyjä - tämä taas on villi ja vikkelä, innokas syliin pyrkijä. Nyt siis vaan seurataan tilannettaedellen sen kohdalla :)

Toisella mustalla pojalla Hiisiläisistä oli ihottumaa suupielissä ja silmien ympärillä, otettiin raapenäyte, josta ei löytynyt mitään normalista poikeavaa. Pentu sai ihottumaan lääkkeet, jotka tuintuvat tepsivän nopeasti.

Mäntsälästä suunattiin Lahteen, jossa puolinpäivin katsottiin selkäpojan sydäntä. tätä poikaa olikin sitten 4 hoitajaa pitämässä kiinni, että se saatiin hetkeksi aloilleen...
Sivuääni oli lievä ja kuului vain pennun ollessa hengittämättä, eli todennäköisesti vaiva on harmiton sikiöaikainen jäänne ja menee yleensä ohi jo rokotuksille mennssä.

13 aikaan alkoi sitten ruljanssi, 7/9 pakkas-pennusta kävi PEVISA-tutkimuksissa ja mua jännitti, että olin välillä pyörtyä :D
Kaikilla oli terveet silmät ja kyynäret, yhden pojan lonkat lähtivät kennelliitton DD:nä.
Tässä tapauksessa ylipainolla oli aika selkeä syy yhteys noihin tuloksiin :(
Mukana oli lisäksi 3 muuta tuttua koiraa, kotiin pääsimme lähtemään vasta lähempänä 17.

Pennut kotiin ja kaupan kautta mökille. Viikon vaihde kuluikin mökillä kokin hommissa PHN:n ja Tolleri yhdistyksen koulutuksissa.

Ja ettei niin helpolla vielä... se Violan proku oli perjantai aamuna 2,3 niin heitettiimpä sitten Siiljärvellä vielä keikka Hiski-herraa tapaamaassa maanantaina.
Tapaaminen hoideltiin estoitta pariinkin kertaan ;)

Tuona aikana kun mä olen "lentänyt" on Auski lähtettänyt matkaan kakki Sade-pennut, nitä kahta lukuunottamatta, jotka kuljetin Kuopioon mennessäni.
Vielä kerran kaikille Sade-pentujen uusille omistajille paljon Onnea yhteiselle matkalle!

Normaalisti tässä kuuluisi lukea: talo on hiljainen, mutta tällä kerta 9 Pohjan-pentua pitä vielä huolen metelöinistä, lähes pari viikon ajan :D

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, että pippurinen pikku pohjantyttö on vielä jengissä mukana!
Päivi K.